اگر می دانید که سویا از چی درست میشه بهتر است با طرز تهیه سس سویا آشنا شوید.
تولید شیمیایی روشی بسیار سریعتر و ارزانتر برای تهیه سس سویا است این روش به هیدرولیز اسیدی معروف است و می تواند به جای چندین ماه، سس سویا را در چند روز تولید کند.
در این فرآیند، دانه های سویا تا 176 درجه فارنهایت (80 درجه سانتی گراد) حرارت داده می شوند و با اسید هیدروکلریک مخلوط می شوند. این فرآیند پروتئین های موجود در سویا و گندم را تجزیه می کند.
با این حال، محصول به دست آمده از نظر طعم و عطر جذابیت کمتری دارد، زیرا بسیاری از مواد تولید شده در طی تخمیر سنتی وجود ندارد. بنابراین رنگ، طعم و نمک اضافی اضافه می شود.
علاوه بر این، این فرآیند برخی از ترکیبات نامطلوب را تولید می کند که در سس سویا تخمیر شده به طور طبیعی وجود ندارد، از جمله برخی مواد سرطان زا.
در ژاپن، سس سویا که در یک فرآیند صرفاً شیمیایی دم میشود، سس سویا محسوب نمیشود و نمیتوان آن را به این عنوان برچسب زد با این حال، ممکن است برای کاهش هزینه ها با سس سویا سنتی مخلوط شود.
در کشورهای دیگر، سس سویا تولید شده به روش شیمیایی ممکن است همانطور که هست فروخته شود این معمولاً نوعی سس سویا است که در بستههای کوچکی که همراه با وعدههای غذایی بیرون آورده میشود، پیدا میکنید.
اگر حاوی سس سویای تولید شده شیمیایی باشد، برچسب “پروتئین سویای هیدرولیز شده” یا “پروتئین گیاهی هیدرولیز شده” را نشان می دهد.
نمک فراوانی دارد و 38 درصد از مصرف روزانه توصیه شده (RDI) را تامین می کند. در حالی که سس سویا دارای مقدار نسبتاً بالایی پروتئین و کربوهیدرات های حجمی است، منبع قابل توجهی از این مواد مغذی نیست.
علاوه بر این، فرآیندهای تخمیر، پیری و پاستوریزاسیون منجر به ترکیب بسیار پیچیده ای از بیش از 300 ماده می شود که به عطر، طعم و رنگ سس سویا کمک می کند.
اینها شامل الکل ها، قندها، اسیدهای آمینه مانند اسید گلوتامیک و همچنین اسیدهای آلی مانند اسید لاکتیک است مقدار این مواد بسته به مواد پایه، کرنش کپک و روش تولید به طور قابل توجهی تغییر می کند.